top of page

Over 

RAMA

dan

PLAN

Onze visie 

Wij geloven dat de wereld er een stuk beter uit zou zien, als we allemaal dapper genoeg zouden zijn om anderen beter te laten zijn dan dat wij zelf zijn. Een wereld waarin we ons best doen om de ander te laten groeien naar de beste, slimste, gelukkigste en gezondste versie van zichzelf. Daarom zijn wij een unieke samenwerking aangegaan waarmee wij denken dat we dat bij jou kunnen bereiken. 

 

‘The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do.’

Hoog niveau
Er is in Nederland te weinig algemene kennis over vasten en topsport. In het voetbal komt dit jaarlijks aan de orde gedurende de islamitische vastenperiode, die dit jaar zal plaatsvinden van maandag 12 april tot ongeveer maandag 11 mei. Om gedurende deze maand goed te blijven presteren is het van essentieel belang om genoeg kennis in huis te hebben en je goed voor te bereiden. Uit diverse onderzoeken blijkt dat je prestaties dan grotendeels op hetzelfde hoge niveau kunnen blijven. Je kunt zelfs beter presteren dan wanneer je niet zou vasten. 

RAmadan info_v2.png

Ramadan plan

VR

26

ZA

27

ZO

28

mrt 2021

*data onder voorbehoud


Vol zelfvertrouwen

Tijdens dit unieke weekend, twee weken voor de Ramadan, komt het biologische, theologische en mentale aspect van het vasten aan bod.  Op welke manier je je lichaam het beste kunt voeden om het maximale uit je lichaam te kunnen halen. Daarnaast zullen de regels van het vasten worden uitgelegd, wat sporters de kans geeft om zich vol zelfvertrouwen en volledig toegewijd te kunnen focussen op de sport en tot slot geven we de spelers kennis over hoe het brein werkt en hoe je verantwoordelijk kunt trainen om tot een uitzonderlijke prestatie te komen.

 • Waardevolle tips & tricks om je lichaam snel, te hervoeden tussen Iftar en Fajr

 • Lekkere én voedzame recepten met traditionele ingrediënten.

 • Kennis over hoe je spiermassa behoudt tijdens de Ramadanperiode

 • Inspirerende theologische kennis over de vastenperiode

 • Mentale (zelf)kennis over vasten in een niet-religieuze omgeving

 • Persoonlijke begeleiding voor en tijdens de Ramadan

 • Hoe je met slimme voorbereiding het beste uit jezelf haalt

 • Waarom timing van eten en rust cruciaal zijn voor je stofwisseling en herstel

 • Welke voedingsstrategieën jou helpen om trainingen op topniveau mee te doen. 

 • Welke drinkstrategieën je helpen gehydrateerd te blijven tijdens het ‘droge vasten’

 • Wanneer vasten voor topsporters voordelig is

 • Vertrouwen in jezelf en je prestaties

 • Diepe intrinsieke motivatie om te vasten op een manier die bij jou past.

Wat je krijgt

Wat je leert

Prijs: 2249,-

*Inclusief overnachtingen en catering 

Maximaal 15 plekken beschikbaar!

*Tijdens dit weekend zullen we ons aan de regels houden van het RIVM. Er kunnen tussentijdse veranderingen plaatsvinden, dus het is handig om af en toe onze site te checken voor de laatste updates.

OVER 

ONS

Wat je krijgt

Wat je leert

image1.jpeg

Abdelouahab Bozhar studeerde Islamic Theology aan de gerenommeerde University of Medina en werkte in Nederland aan de vertaling van de Koran. Voor moslims heeft de Koran specifieke regels omtrent het vasten waar iedere moslim, dus ook sporters, op zijn of haar manier betekenis aan kan geven, afhankelijk van de situatie waar je je in bevindt “Het kan gaan spoken in je hoofd als je niet weet of je wel vast op de manier die bij jouw situatie past. Tijdens de Ramadan wil je daar niet over twijfelen. Door kennis op te doen over het vasten groeit het zelfvertrouwen en de focus die topsporters nodig hebben.”.

Abdelouahab bozhar

theoloog//imam

DSC_0504Elise.jpg

Dr. Ludidi (PhD) is bestselling auteur van “De dr. Ludidi Vastenmethode” en nutritionist van enkele grote namen in de sport- en entertainment wereld. Dr. Ludidi werkt al jaren met Islamitische cliënten en zorgde er onder andere voor dat Badr Hari topfit de Ramadan door kwam, tijdens zijn voorbereiding tegen Rico Verhoeven. Hij verschijnt regelmatig als expert op TV (o.a. De Nieuwe Maan) en schuwt niet een andere kijk op gezondheid te geven, ook al is die conflicterend met gevestigde overtuigingen. “De Ramadanperiode verbroedert enorm en zorgt voor een sterk gevoel van saamhorigheid, zelfs op afstand”.

dr. Ludidi

Voedingswetenschapper

//private coach

FI-1 (1).png

drs. Fiona harmsen

cultuursocioloog

//onderzoeker//mentor

Met support van de Amerikaanse aan Harvard verbonden professor David Williams, is

Fiona Harmsen de eerste die in Nederland onderzoek doet naar de invloed van maatschappelijke thema’s op de sportieve prestatie en mentaliteit in het professionele voetbal. "In Nederland wordt nog vaak gedacht dat de prestaties slechter worden door te vasten, maar daar is geen eenduidig bewijs voor. Met een goede mentale voorbereiding kun je tijdens deze mooie periode het beste uit lichaam en geest halen".

Ramadan plan

26/27/28 mrt 2021

Contact

Wij hebben zin om jou te ontmoeten!
Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, stuur ons dan een mailtje of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Hopelijk tot snel.

Abdelouahab Bozhar

Fiona Harmsen

dr. Ludidi

bottom of page