[NL] Keuringsdienst van Waarde: Proteïne?


Proteïne(n) • Zo worden ze in de meeste landen genoemd: de eiwitten. De naam eiwit zou kunnen suggereren dat het stofjes zijn met een dierlijke oorsprong, afkomstig van eieren. Niets is minder waar: ook planten bevatten eiwitten. Zo beschreef de Nederlandse ontdekker Mulder ze rond 1838: ‘ik denk dat we ze proteïnen noemen, naar primarius (vrij vertaald: hoofd- of eerste)... ze vormen de voeding voor het hele dierenrijk en (hoewel dieren ze kunnen bevatten) ik denk dat alleen planten ze kunnen produceren’. ⠀⠀

Uit: De dr. Ludidi Vastenmethode.

⠀⠀

Vanavond 20:25u op NPO 3 bij de Keuringsdienst van Waarde: Het is lekker door de pindakaas, de pannenkoek, een ijsje, pudding of chips: proteïne.Een wondergoedje dat door steeds meer producten wordt geroerd. Goed voor de spieren, doen de verpakkingen ons geloven.

Eet lekker een zak chips om te herstellen na het sporten. De Keuringsdienst spant zich in en gaat op zoek naar proteïne in de supermarkt, ziet hoe proteïne wordt gewonnen uit de ordinaire kikkererwt en maakt een proteïnebom waar je u tegen zegt.

⠀⠀

Bron: pers.kro-ncrc.nl

Zie ook: https://pers.kro-ncrv.nl/programmas/keuringsdienst-van-waarde/keuringsdienst-van-waarde-proteine


425 views0 comments