[NL] Een tripje naar Los Angeles!

[ENG] Looking for the English version of this article? You can find it here!


Het is 10 jaar geleden sinds mijn laatste bezoek aan LA. Deze is bijzonder episch, want precies 10 jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met intermittent fasting. Dat was voor ik naar een wetenschappelijke conferentie in Californië ging. Deze keer ging ik terug naar "the roots" om meer te leren over gezondheid & lifestyle in het algemeen en mijn team legde het allemaal visueel vast.


Ik ontmoette 2 klanten van mij in het echt, waaronder celebrity trainer Corey Calliet (trainer van o.a. Michael B Jordan) en multi-ondernemer Joseph Heller.

Ik sprak met veel mensen en nam opnieuw een kijkje op de Amerikaanse manier van eten. Ik werd eraan herinnerd hoe moeilijk het is om gezond te eten als je in de VS woont en zie duidelijk de bedreiging voor het Europese continent nu de VS de toon zet voor wat hier de komende tien jaar zal gebeuren.


Ik kwam in contact met de wereld van vechtsporten en bezocht een aantal top boks- en MMA- sportscholen. Ik ontmoette King's Gym Mestre Cordeiro, die ook Mike Tyson's trainer is. We trainden bij Defiant MMA, de thuisbasis van wereldkampioen Tyron Woodley & Paige Vanzant. We hingen wat rond met aankomend UFC-talent Uros Medic en zagen hoe Corey trainde met topbokstrainer Julian Chua.

Tenslotte werd ik uitgenodigd door de Kizh-stam om hun heilige reservaat te bezoeken. In een bijna drie uur durende ontmoeting leidde Matthew Teutimez, een bioloog van het Kizh-volk, me rond in hun wereld van kruiden en natuurlijke geneeskunde.

En het mooie was, ik heb zoveel kunnen leren van al deze mensen, maar mijn verhaal vond ook weerklank in het buitenland. Want de gezondheidsreis, is een universele reis.