[NL] Philips slaat handen ineen met dr. Ludidi en lanceert eigen gezondheidsserie 'The Food Academy'

Updated: Jul 7

[ENG] Looking for the English version of this article? You can find it here!

Philips Domestic Appliances groeide in de afgelopenjaren van een bedrijf dat zich richtte op producten, naar een bedrijf met de focus op mensen. Het realiseren van een duurzame gezonde leefstijl is uitdagend en door de samenwerking met de internationaal gerenommeerde leefstijlexpert dr. Ludidi, slaat Philips Domestic Appliances een nieuwe en innovatieve weg in om mensen achter de voordeur aan te sporen tot gezonder gedrag. Onder de naam ‘The Food Academy’ coacht dr. Ludidi abonnees gedurende meerdere afleveringen op een vermakelijke educatieve manier naar veranderd gedrag. De eerste aflevering is 1 juli 2022 te bekijken.


Het is voor het eerst dat Philips Domestic Appliances zich op grote schaal verbindt aan een internationaal erkend expert. Toch lijkt het een logische stap, zowel Philips Domestic Appliances als dr. Ludidi komen van Nederlandse bodem en zijn internationaal actief. Als gerenommeerd voedingsexpert zet Ludidi zich al jaren in om mensen te helpen bij het realiseren van een gezonde leefstijl. Ludidi coachte onder andere Freek Vonk, Diana Matroos, Badr Hari en celebritytrainer Corey Calliet (USA). Dr. Ludidi: “Met de Food Academy proberen we te laten zien dat het realiseren van een gezonde leefstijl een proces is met vallen en opstaan. Uiteindelijk zijn we allemaal ‘maar’ mens. Het hoeft niet in een keer goed te gaan, maar moet vooral een leuk proces zijn. Juist omdat een gezonde leefstijl een levenslange bezigheid is.”. Met de lancering van de serie ‘The Food Academy’ anticipeert Philips Domestic Appliances op de huidige on-demand trend van in-app, online edutainment. “Het is de ambitie van Philips Domestic Appliances om met onze producten en diensten mensen te helpen om gezondere levens te leiden. Door het ontwikkelen van innovatierijke keukenapparaten en de Philips NutriU-app, kunnen we consumenten dagelijks bijstaan bij de bereiding van lekker en gezond eten. We zijn verheugd om samen te werken met dr. Ludidi voor de ontwikkeling van de Food Academy. Samen willen we mensen op een inspirerende manier ondersteuning bieden in hun gezondheidsreis en bij het aanleren van gezonde (eet)gewoontes.”, aldus Sanne Schoenmakers, Marketing Manager bij Philips Domestic Appliances.


Producten kunnen menselijk gedrag niet veranderen, ze kunnen wel bijdragen aan het vergemakkelijken van een beoogde gezonde leefstijl. Door de samenwerking met dr. Ludidi maakt Philips Domestic Appliances de verandering van een focus gericht op technologie en ontwikkeling, naar een mensgerichte focus. Philips Domestic Appliances verbond zich eerder al aan het diabetesfonds NL en voelde een diepere verantwoordelijkheid om op menselijk niveau inhoudelijk bij te dragen aan de kwaliteit van leven: “We identificeerden een veranderend sentiment in de manier waarop mensen informatie consumeren en we wilden een goede aansluiting creëren bij de maatschappelijke behoefte. Juist daardoor voelden we de behoefte om dat op een voelbare en menselijke manier over te dragen. Door de persoonlijke en educatieve benadering van dr. Ludidi krijg je het gevoel dat hij tegen jou praat. Dat persoonlijke gevoel past ontzettend goed bij onze missie ‘Turning houses into homes’.”. De trailer van de webserie is gelanceerd. De eerste aflevering is vanaf 1 juli 2022 te bekijken via: https://philipskitchen.app.link/drludidi.

184 views0 comments